Hooge Crater Tentoonstelling

NIEUWE TENTOONSTELLING in 2020 ; De Wederopbouw & medische evacuatie in WO1

Hooge Crater Museum

NIEUW in 2020;

Hoe komen inwoners terug na een alles verwoestende oorlog? Hoe bouwen ze hun huis terug op, en vooral hun leven? Waren er al toeristen in 1920? Dit en nog veel meer kom je te weten in een nieuwe tentoonstelling nagebouwd in een naoorlogse barak. FENIKS 2020

In een bijkomende tentoonstellingsruimte zijn er diorama's met levensechte taferelen en authentieke stukken die je het verhaal vertellen van de medische evacuatie van de frontlijn tot aan de hospitalen.

Benieuwd in hoeveel stappen een gewonde of zieke soldaat word afgevoerd tot hij in een hospitaalbed ligt? Via schema's en unieke foto's uit 1917, leggen we dit verhaal stap voor stap uit.

In deze tentoonstelling neem je een duik in de geschiedenis en kan je ook exclusieve foto's bekijken van Australische soldaten tijdens hun verblijf op het Hooge. De mix tussen de foto's en de levensechte diorama's, maken van deze tentoonstelling, een echte aanrader.

Een originele Britse veldambulance FORD T van 1916, is de blikvanger van deze beklijvende tentoonstelling. Kom dat zien!