Infopunt

Infopunt

Hooge Crater is een officieel infopunt van Toerisme Westhoek. Hier kan je altijd de nieuwste toeristische brochures raadplegen, informatie vragen aan de medewerkers of wandel- en fietskaarten aanschaffen.

Combineer een bezoek aan het museum met andere boeiende sites in de omgeving. De volgende locaties en attracties liggen op wandelafstand of op minder dan tien minuten rijden.

Hooge Crater Cemetery

Recht tegenover het museum bevindt zich de vierde grootste militaire begraafplaats van de Commonwealth in Europa met 5923 graven. De Stone of Remembrance staat in een cirkelvormige diepte die de talrijke (deels verdwenen) mijnkraters in de buurt, zoals de Hooge Crater, symboliseert.

Kasteeldomein ’t Hooge

Op deze plaats vonden enkele hevige gevechten plaats binnen het domein van ‘Hooghe Château’, nu een hotel. Op het domein zijn er twee bunkers en enkele kraters te bezichtigen.

Liverpool Scottish Memorial Stone & Royal Engineers Grave – Railway Wood

Achter het museum vind je een bosje terug met 16 kraters. Het ligt op een vijftal minuten wandelen van het museum en is via een verkeersluw pad bereikbaar. De Liverpool Scottish, een eenheid van het Britse leger, vocht hard op en rond het Hooge op 16 juni 1915. Deze actie, ter verdediging van de Ieperboog, was niet helemaal succesvol en resulteerde in de uitputting van de eenheid. Een gedenkplaat herinnert ons daaraan.

Even verder is er het R.E. Grave in Railway Wood. Dit is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Het Cross of Sacrifice geeft de plaats aan waar 1 officier en 11 manschappen van de 177th Tunnelling Company (Royal Engineers) omkwamen tijdens de ondergrondse oorlogvoering tussen november 1915 en augustus 1917. Je vindt er geen grafzerken, maar hun namen en regimenten staan op de basis van het Cross of Sacrifice gebeiteld.

Menenpoort

De Menenpoort is een herdenkingsmonument in de stad Ieper en ligt op vijf minuten rijden van het museum. De stadspoort werd in 1927 door de Britten gebouwd aan de oostzijde van de stad, ter nagedachtenis van 54896 Britse soldaten die in de Eerste Wereldoorlog sneuvelden en niet meer geïdentificeerd of teruggevonden werden. Elke avond om klokslag acht uur speelt een groep klaroenblazers de Last Post.

Tyne Cot Cemetery

Met zijn 11956 graven is dit de grootste Commonwealth-begraafplaats ter wereld. Deze stille getuige van de Slag bij Passendale ligt op tien minuten rijden van het museum. Een bezoekerscentrum in de Vijfwegenstraat, nabij de parking, geeft meer duiding over de begraafplaats zelf en biedt een panoramisch zicht op de slagvelden van 1917.

Bellewaerde park of Bellewaerde Aquapark

Combineer een bezoek aan ons museum met het pretpark of aquapark Bellewaerde. Beide parken liggen op vijf minuutjes wandelen van het museum. Prijzen en praktische informatie zijn terug te vinden op de website. (Bellewaerde Park of Bellewaerde aquapark)

Cottage de Vinck

Hou je van rust, natuur én de Westhoek? Met 9 slaapkamers en voldoende sanitair is dit de ideale uitvalsbasis voor een weekendje weg met familie of vrienden! De vakantiewoning biedt plaats aan max. 18 personen.

Barak de Vinck

Barak de Vinck is een vakantiewoning met een bijzonder verhaal. Hier ontdoe je je van alle luxe en leef je op het ritme van de natuur, net als honderd jaar geleden. Ver weg van de drukte en alle modern comfort ervaar je de essentie: je komt tot rust en maakt tijd voor elkaar. De vakantiewoning biedt plaats aan 4 personen.

Camperpunt Hooge Crater

Vlak achter het museum is er plaats voor 8 campers. Hier overnacht je in alle comfort met je camper op ruime plaatsen. Wifi, servicepunt, ontbijtservice, camerabewaking, elektriciteitsaansluiting van 10A: aan alles is gedacht. Het prachtige uitzicht op de Ieperboog krijg je erbovenop!

Kasteelhof 't Hooghe

Even buiten de stad Ieper, op 3 km van het centrum en in een oase van groen, ligt het hotel Kasteelhof ‘t Hooghe. Weg van de stadsdrukte is het een ideale plaats om te verpozen en de streek te verkennen.

't Hof Bellewaerde

Bij ’t hof Bellewaerde kan er gekampeerd worden. Het domein van 3,3 ha is gelegen op het einde van een doodlopende weg, vlak naast het Kraterbos, en heeft naast de rust en een schitterend uitzicht tal van mogelijkheden.

Infopunt :-

In de buurt van het Museum