Tarieven


 • Studenten : € 4,00 / per persoon
 • Leerkrachten : gratis (1 per 10 leerlingen)
 • Met vertelgids : € 35 / per uur
 • Bezoek loopgraven : € 1 / per persoon (enkel op reservatie)
 • Museum + 1 drankje : € 7,20 / per persoon
 • Combi-ticket Hooge Crater & In Flanders Fields museum : € 8,50 /per persoon


Voor reservaties of extra vragen, contacteer ons.

Hooge Crater Scholen

Speciaal voor scholen ontwikkelden we educatieve pakketten en formules, zowel voor het basisonderwijs als voor het secundair onderwijs. Deze kunnen online geraadpleegd worden. Voor reservaties of extra vragen, contacteer ons.


Lagere scholen (6 - 12 jaar)

Op stap met de Hooge Boys

Het bezoek is op maat van kinderen uit het lager onderwijs uitgewerkt. In het museum zijn de borden op ooghoogte geplaatst en geschreven met eenvoudige woorden. Daarnaast is het een interactief en speels parcours met leuke opdrachten. In elk facet is het bezoek de moeite waard en kindvriendelijk. Het bezoek kan aangevraagd worden mét gids of zonder gids. Elke leerling krijgt bovendien een gratis terugkomticket om met het ganse gezin of familie terug te keren. Het kind krijgt de kans om in de voetsporen van de Hooge Boys te treden, en zelf gids te zijn doorheen het museum.

Dit educatief pakket is uitgewerkt voor leerkrachten van het lager onderwijs, en wordt het best geraadpleegd voor de uitstap naar Ieper. Deze bundel bevat leeruitkomsten, praktische informatie voor het museumbezoek, een overzicht van wat zich afspeelde rond en op het Hooge, wat de leerlingen mogen verwachten en tips om een bezoek te combineren met andere bezienswaardigheden.

West-Vlaamse scholen kunnen gebruik maken van de Provinciale Erfgoedsubsidie en sparen zo tot 70% op hun bezoek aan het Hooge Crater Museum.
Voor reservaties of extra vragen, contacteer ons.

Secundaire Scholen (12-19 jaar)

"De Allerlaatste Getuigen"

Een bezoek aan het Hooge Crater Museum kan perfect op maat van alle leerlingen uit het secundair onderwijs. Je kan kiezen voor een begeleide interactieve ontdekking met een vertelgids of voor een BZL-vorm waarbij de leerlingen met een werkblad zelf op ontdekking gaan naar de boeiende verhalen en uitzonderlijke objecten in het museum en de filmzaal. Meer info vinden leerkrachten in het educatief pakket via de link onderaan deze pagina.

De absolute troef van "het beste private WOI-museum” is dat je in een straal van slechts 1 km nog een divers aanbod van indrukwekkende oorlogssporen in het landschap kunt vinden. Naast het museum met filmzaal kunnen de leerlingen ook bijleren van de infoborden en de filmreportage van het Instappunt Oost vlakbij het museum; in de museumtuin zijn originele Britse én Duitse loopgraven te zien met een adembenemend uitzicht op de frontlijn; zo'n 650 meter verder kan je op verkenning in het kraterbosje met authentieke mijnkraters en twee monumentjes en op de terugweg kan je de originele noodwoning "Barak de Vinck" uit 1919 bewonderen. Afsluiten kan op de vierde grootste Britse begraafplaats ter wereld: het Hooge Crater Cemetery met zo'n 6000 graven.

Je kan je ook in het landschap laten meenemen door een vertelgids. Bekijk ons aanbod vertelwandelingen, fietstochten en bustochten onderaan deze pagina.

Werk je als leerkracht liever zelf een thema uit dat op school aan bod kwam? Laat het ons weten, in onderling overleg werken we graag aan een aangepast programma.

In het gezellige museumcafé kan je voor of na het bezoek lunchen met eigen picknick, maar wij kunnen ook lunch voor de ganse groep voorzien.

West-Vlaamse scholen kunnen gebruik maken van de Provinciale Erfgoedsubsidie en sparen zo tot 70% aan hun bezoek aan Hooge Crater museum.

Voor reservaties of extra vragen, contacteer ons.


Vertelwandelingen, fietstochten en bustochten


Vertelwandelingen (duur 2,5u) - 75 euro

Bustochten - met eigen bus (duur 3 u +- 30 km) - 105 euro

 • De Kruistocht der gekwetsten : Hill 60, Lijstenhoek Cemetery, Brandhoek
 • Derde Slag bij Ieper : Hill 60 , Tyne Cot, Polygon Wood
 • Frits & Tommy : Menenpoort, John McCrae site, Duitse Begraafplaats
 • De Mijnenroute : Mesen, Bayernwald, Kemmelberg
 • De Gasaanval : Steenstraete, Duitse begraafplaats, Brooding Soldier

Voor reservaties of extra vragen, contacteer ons.


Bellewaerde Combi-ticket


Bellewaerde Park bevindt zich op wandelafstand van Hooge Crater museum.
De ideale combinatie om educatie en ontspanning in 1 dag te combineren.
Voor meer info en boekingen : www.bellewaerde.be

Bellewaerde Combi-ticket