Tarieven

  • Studenten :€ 3 / per persoon
  • Leerkrachten :gratis (1 per 10 leerlingen)
  • Met vertelgids :€ 30 / per uur
  • Bezoek loopgraven :€ 1 / per persoon (enkel op reservatie)
  • Museum + drankje :€ 5,5 / per persoon


Voor reservaties of extra vragen, contacteer ons.

Speciaal voor scholen ontwikkelden we educatieve pakketten en formules, zowel voor het basisonderwijs als voor het secundair onderwijs. Deze kunnen online geraadpleegd worden. Voor reservaties of extra vragen, contacteer ons.


Lagere scholen

Op stap met de Hooge Boys

Het bezoek is op maat van kinderen uit het lager onderwijs uitgewerkt. In het museum zijn de borden op ooghoogte geplaatst en geschreven met eenvoudige woorden. Daarnaast is het een interactief en speels parcours met leuke opdrachten. In elk facet is het bezoek de moeite waard en kindvriendelijk. Het bezoek kan aangevraagd worden mét gids of zonder gids. Elke leerling krijgt bovendien een gratis terugkomticket om met het ganse gezin of familie terug te keren. Het kind krijgt de kans om in de voetsporen van de Hooge Boys te treden, en zelf gids te zijn doorheen het museum.

Dit educatief pakket is uitgewerkt voor leerkrachten van het lager onderwijs, en wordt het best geraadpleegd voor de uitstap naar Ieper. Deze bundel bevat leeruitkomsten, praktische informatie voor het museumbezoek, een overzicht van wat zich afspeelde rond en op het Hooge, wat de leerlingen mogen verwachten en tips om een bezoek te combineren met andere bezienswaardigheden.

West-Vlaamse scholen kunnen gebruik maken van de provinciale erfgoedsubsidie en sparen zo tot 70% op hun bezoek aan het Hooge Crater Museum.
Voor reservaties of extra vragen, contacteer ons.