Individueel


Een bezoek aan het Hooge Crater museum is een unieke ervaring voor jong en oud, toerist of historicus.


Kom je met de (klein)kinderen op bezoek?
Kinderen gaan zelfstandig op stap doorheen het museum met het parcours van de Hooge Boys. Aan de hand van een invulformulier en een grondplan passeren ze op verschillende plaatsen in het museum, waar ze – via filmpjes van de Hooge Boys – wist-je-datjes over de Eerste Wereldoorlog ontdekken en opdrachten krijgen. De informatieborden staan op kinderhoogte en bevatten eenvoudige woorden. Het is een interactief en speels parcours met leuke opdrachten. Een museumbezoek op kindermaat!


Hooge BoysWord je graag vergezeld door een vertelgids?
Deze neemt je mee op en rond het Hooge tegen de prijs van 35 euro per uur. Daarnaast is er ook een wandelarrangement (2 uur) met vertelgids (70 euro) langs kraters, loopgraven, bunkers en begraafplaatsen.
Liever met de fiets? Het fietsarrangement (4 uur) met vertelgids kost 140 euro. Fietsen kunnen ter plaatse gehuurd worden.


Tarieven


  • Kinderen ≤ 6 jaar :gratis
  • Jongeren 7 - 18 jaar :€ 5,50 / per persoon
  • Studenten 18 - 26 jaar :€ 6,50 / per persoon
  • Volwassenen > 26 jaar :€ 9,00 / per persoon

Bekijk zeker ons ruime aanbod aan arrangementen en educatieve mogelijkheden. Pas het bezoek aan aan jouw groep en maak er een unieke beleving van.


Instappunt Oost


Het bezoekerscentrum Instappunt Oost bevindt zich naast het museum en is dagelijks geopend. Het is het vertrekpunt van een unieke wandeling doorheen het prachtige landschap van de oostelijke Ieperboog, aan weerszijden van de Meenseweg, met authentiek gebleven frontgebied, belangrijke begraafplaatsen, het originele slagveld met talrijke kraters en relicten op Bellewaerde Ridge. Er is ook een boeiende app om je onderweg te begeleiden. Meer info op www.toerisme-ieper.be.


Voor reservaties of extra vragen, contacteer ons.